sâmbătă, 12 martie 2011

Retete sanatoase si usoare

 Hummus cu avocado


Ingrediente:

- 2 cani naut fiert sau 2 conserve

- 120 grame de apa in care a fiert nautul sau apa din conserva

- 1 avocado

- 2-3 catei usturoi

- 1 lingura pasta tahini (optional) - daca nu am pus susan direct

- 2 lingurite ulei de masline

- zeama de la un sfert de lamaie sau dupa gust

- sare, piper si boia

Se pun toate intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana are textura dorita. Se poate omite avocado in caz ca nu doriti. Pofta buna!


Supa crema de legume

Ingrediente:

- 2 cartofi dulci

- 1 morcov

- jum de dovlecel

- o felie de telina

- 1 ceapa sau un praz

Se pun toate la fiert cu apa cat sa cuprinda legumele si cu sare apoi se pun in blender. Cand serviti puteti pune un stop de ulei de masline, seminte si crutoane facute in casa cu oregano. Un deliciu!


Biscuiti cu fulgi de ovaz

Ingrediente:

- 150 gr fulgi de ovaz 

- 3 banane (aprox 350 gr banane decojite)

- 2 linguri stafide

- 1 lingura merisoare

Se piseaza bananele cu furculita sau intr-un blender, se adauga fulgii de ovaz, stafidele si merisoarele si se lasa la hidratat 10 minute apoi se pune cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt. Se pot modela cu mana umeda de apa.

Se pun la cuptorul incalzit la 180 C pentru 25 minute.


Pasta de peste

Ingrediente:

- o conserva de peste natur sau ulei

- un ou fiert moale

- o lingurita de unt

- o lingurita de suc de lamaie

- sare si piper

Se scurge conserva si se pune in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza pana obtineti textura dorita. Se poate pastra in frigider intr-un vas de sticla de preferabil.


Supa crema de rosii

Ingrediente:

- 500 gr rosii 

- 1 ceapa

- 1 morcov

- o felie de telina

- 1 ou

- sare, piper

Se fierb legumele cam 30 min apoi se blendeaza. Oul se bate ca pentru omleta apoi in supa fierbinte se toarna in fir subtire. Se condimenteaza dupa gust, mie imi place sa pun si oregano.


Mancare de fasole cu legume

Ingrediente:

- 2 conserve de fasole fiarta

- 1 morcov ras

- 1 ceapa

- o felie de telina rasa

- 1 ardei kapia

- patrunjel, sare, piper

Se pun legumele cu putin ulei de masline si jumatate de cana de apa sa fiarba 10 min cu capac. Daca mai necesita apa puteti completa. Apoi adaugati conservele de fasole si mai fierbeti 20 min. La final se pun condimentele si patrunjelul. 


Lapte de migdale

Ingrediente:

- 170 gr migdale hidratate peste noapte

- 1 litru apa

- o lingura de miere sau sirop de artar

- un praf de sare

Eu am decojit migdalele si am pus toate alimentele intr-un blender (eu folosesc Thermomix) 1 min la viteza maxima. Apoi am strecurat totul intr-un saculet special pentru lapte vegetal. Se pastreaza la frigider intr-un recipient de sticla aproximativ 3 zile.


Bomboane cu pulpa de la laptele de migdale


Ingrediente:

- 150gr pulpa de la laptele de migdale sau caju 

- 200 gr curmale fara samburi

- 40 gr cacao sau pudra de roscove

- un praf de sare si un pic de vanilie

Se pun toate intr-un blender si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita apoi se formeaza bilutele care se pot da prin fulgi de cocos sau alune maruntite dupa preferinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu